HTML

Indafotó képek

Archívum, az összes cikk

Friss topikok

2009.08.24. 11:19 Magyarországom

Ötletek Magyarország megújítására. Harc a közöny, a sikkasztás, a korrupció ellen

Szeretném, hogyha egy olyan országban élnénk, ahol

- nincsen korrupció
- az állami vezetők hivatali idejüket nem a lopással töltik
- azon tisztségviselők ellen, akik pénzünket lopják, tiltakozási hullám indulna el.

Kérjük, írjátok meg ötleteiteket, mivel lehetne Magyarországot megújítani.

Köszönettel:

A Szerkesztők

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarorszagom.blog.hu/api/trackback/id/tr41334391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mediator · http://gondolatebreszto.b13.hu 2010.02.26. 09:40:51

Milyen Magyarországon, milyen világban szeretnék élni..A Jelenlegi társadalmi rendszer az egyén boldogulását, vagyonszerzését, bármilyen módon szerzett vagyonának mindenáron való védelmét segíti azokkal a közösségekkel szemben, akik tulajdonképpen valamilyen módon létrehozták ezt a vagyont. A vagyont aztán a saját hasznára működteti és gyarapítja az azt megszerző, a többség kisemmizésével. Ez az erkölcsi megítélésünkön túl ott is hibádzik, hogy a nagy vagyonnal rendelkező aztán megfizet, azaz vesz magának politikusokat, akik az ő érdekei szerint alakítják a törvényeket, rendeleteket.

Erre sok példa van nálunk is: Wallis, Fotex, Csányi birodalom,..jobb és baloldalon egyaránt látunk ilyet. Így kezdetben, a 90-es években lassan, majd egyre gyorsulva nincstelenné válik az ország túlnyomó része, vagyonossá egy elenyésző kisebbség. Ez a kisebbség, a jelenlegi politikai elit mindezeken túl kiszolgáltatta hazánkat a „befektetőknek”, a külföldi nagytőkének. Akik ezt minden gátlás nélkül kihasználják.

Ma egyetlen országban sincs ilyen kicsi állami, azaz köztulajdon, mint nálunk. Érthetetlen módon minden stratégiai és jövedelmet hozó szektort – bank, energia, élelmiszeripar, járműipar, stb eladtak – felhatalmazás nélkül, áron alul, gyakran az ellenértéket sem beszedve, tehát ingyen – a külföldi tőkének.
Folytatás:
lmv.hu/node/4238

igazhirek.blog.hu/
süti beállítások módosítása